Visit Karlstad

Visit Karlstad

Visit Karlstad

Telefonnummer: 
Mailadress: 

Framtidens möten är på värmländska

Karlstad är idag en mötesstad med mycket gott rykte där det ska vara enkelt att arrangera ett möte. Vi har ett gott samarbete över hela staden där inställningen är; Vi löser det!

Från stadskärnans mitt i en radie på ca 6 minuters promenad ligger flera hotell och mötes- och eventanläggningar. Där har Karlstad ca 1 000 hotellrum och 100 % av hotellen med över 50 rum är miljöcertifierade. Vi vill vara en destination som håller över tid och som inte bara är varmt välkomnande idag, utan även i framtiden.

Karlstad har ett rikt utbud av restaurangmiljöer, allt från den lilla kvarterskrogen till den stora sport- och aktivitetspuben.

Svanenmärkta Karlstad CCC är ett av Nordens största kongresshus. Största salen, Solasalen, har plats för upp till 1 640 sittande deltagare. Sammantaget erbjuds 19 st seminarielokaler och generösa utställningsytor. Den 7 500 kvadratmeter stora före detta gjuterifabriken Nöjesfabriken har lång erfarenhet av att arrangera konserter, event och mässor. Andra mötesarenor är Värmlands Museum, Arenan, Scalateatern, Löfbergs Arena och flertal av hotellen.

Karlstad ligger geografiskt i mitten av en triangel mellan tre stora städer. Avståndet från Stockholm är 30 mil, från Göteborg 25 mil och från Oslo är det 22 mil.

Sol, vatten och värmländsk gästfrihet

Där Sveriges längsta älv möter Europas tredje största sjö hittar du Karlstad. Vi vågar påstå att människorna här är lite öppnare och soligare, men så är vi ju också staden med den glada solen som symbol.

Ja, Karlstad kan beskrivas på flera sätt men det lättaste vore att beskriva staden som en plats där folk mår gott och känner sig hemma. Varmt välkommen!

 

Telefonnummer: 054-540 00 00

E-postadress: birgitta.sefastsson@karlstad.se